Ceasurile legendarului Michael Schumacher, vândute pe o sumă colosală

0
0
Publicat:

Opt ceasuri aparţinând legendarului pilot de Formula 1 Michael Schumacher, dintre care două modele unice, cu dedicaţie pentru titlurile sale de campion mondial - au fost vândute, marţi, de casa de licitaţii Christie's din Geneva pentru aproximativ 4 milioane de franci elveţieni (4,1 milioane de euro), informează AFP.

Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial în Formula 1. FOTO: Arhiva Adevărul
Michael Schumacher, de șapte ori campion mondial în Formula 1. FOTO: Arhiva Adevărul

Fostul pilot german era un colecţionar pasionat şi de calitate până la accidentul grav de schi din decembrie 2013. El nu a mai fost văzut în public de atunci.

Două dintre ceasurile care şi-au găsit cumpărători marţi sunt modele unice fabricate pentru pilotul de Formula 1 şi care i-au fost oferite drept cadouri de Crăciun de către directorul echipei Ferrari, Jean Todt, a precizat Christie's la prezentarea obiectelor.

Piesa de rezistentă l-a reprezentat un "Vagabondage 1" al casei F.P Journe, care afişează un cadran unic marcat cu ecusonul lui Ferrari şi cifra 7, simbolizând cele şapte titluri de campion mondial de Formula 1 ale lui Michael Schumacher, precum şi casca sa.

Ceasul a fost estimat între 1 şi 2 milioane de franci elveţieni şi a fost adjudecat pentru 1.497.000 de franci elveţieni (1.532.928 euro), a indicat Christie's după încheierea licitaţiei de la Geneva.

Familia lui Michael Schumacher, care protejează cu mare îndârjire viaţa sa privată, a mai scos la vânzare o rară colecţie completă de cinci ceasuri din colecţia FP Journe Ruthenium, inclusiv cutia de prezentare pe care este marcat numele pilotului.

Ceasurile au fost oferite separat la licitaţii, dar au fost adjudecate de acelaşi cumpărător, inclusiv cutia de prezentare pentru un total de peste 1,7 milioane franci elveţieni (1,7 milioane de euro), a mai precizat Christie's.

Dar în ciuda scoaterii la licitaţie a acestei colecţii, oferită după 30 de ani de la primul titlu de campion mondial de Formula 1 al lui Michael Schumacher, în 1994, o piesă excepţională a casei Patek Philippe este cea care a avut cel mai mare succes.

Patek Philippe-ul vintage, roz, din 1948, a obţinut 2.465.000 franci elveţieni (2.524.160 euro), cel mai mare preţ obţinut de un ceas-brăţară vândut în această primăvară la Geneva, a mai transmis Christie's.

Acesta este unul dintre doar cele 58 de exemplare în aur roz şi unul din cele 12 cu cadranul roz, destinate pieţei latino-americane, cu un calendar al zilelor şi lunilor în limba spaniolă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite